Hermann Michel

Günümüz dünyasında Hermann Michel çeşitli alanlarda giderek daha önemli hale gelmiştir. Teknoloji, politika, kültür veya günlük yaşamın herhangi bir yönü bağlamında Hermann Michel, dünya çapında çok sayıda insanın dikkatini ve ilgisini çeken güncel bir konu haline geldi. Hermann Michel, toplum üzerindeki etkisinden geleceğe yönelik sonuçlarına kadar, sonsuz görüş ve bakış açısı üreten bir tartışma ve düşünce kaynağı haline geldi. Bu yazıda Hermann Michel'in önemini ve mevcut gerçekliğimiz üzerindeki etkisini derinlemesine analiz edeceğiz.

Hayatı

Hermann Michel 23 Nisan 1912'de Alman İmparatorluğu'nda, Bavyera'nın Holzheim semtinde doğdu. 1930'ların ortalarında Berlin-Buch sağlık merkezinde hemşire olarak çalışmaya başladı. 1930'ların sonlarında, Franz Stangl ve Christian Wirth ile birlikte, Hartheim öldürme merkezinde, hem fiziksel hem de zihinsel engelli kişilerin T-4 ötanazi programının bir parçası olarak gazla öldürücü ve öldürücü enjeksiyonlarla yok edildiği bir baş hemşire olarak çalışıyordu.[1]

Nisan 1942'de SS-Obersturmführer (Birinci Yarbay) Franz Stangl Sobibór'un komutanı olarak atandı. Stangl, SS-Oberscharführer Hermann Michel'i daha önceki iş ilişkisi ve zorunlu Ötanazi programlarındaki kapsamlı tecrübelerinden dolayı vekil olarak atadı.

14 Ekim 1943'te Sobibor'da başarılı bir ayaklanma ve Yahudi tutsakların kaçışı meydana geldi. Sobibor'un tahrip edilmesi, Reinhardt Operasyonu'nun sona ermesine neden oldu. Hermann Michel de dahil olmak üzere hayatta kalan 125 Sobibór kamp SS personeli, İtalya'nın Trieste kentine transfer edildi. 1971'de Franz Stangl cezaevinde iken, bir röportajda, Üstlerimize karşı utanç duyduk demiştir. Franz Stangl, Hermann Michel'in İkinci Dünya Savaşı'ndan sağ kurtulduğuna ve Mısır'a kaçtığına inanıyordu.[2]

Bazı kaynaklar Hermann Michel'in 8 Ağustos 1984'te öldüğünü bildirmektedir, ancak bu kesin olarak kanıtlanmadı.[3]

Kaynakça

  1. ^ Nizkor Web Site 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved on 2009-04-09
  2. ^ Gitta Sereny. Into That Darkness: An Examination of Conscience. Vintage, 1983.
  3. ^ "Sobibor Interviews: Biographies of SS-men". 23 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2017.