Heinrich Rohrer

Günümüz dünyasında Heinrich Rohrer farklı alanlarda büyük önem kazanmıştır. Kişisel, profesyonel veya sosyal düzeyde Heinrich Rohrer sürekli ilgi ve tartışma konusu haline geldi. Etkisi, teknolojiden siyasete, kültür ve kişilerarası ilişkiler de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda dikkate değerdir. Bu nedenle Heinrich Rohrer'in mevcut toplumumuz üzerindeki etkisini analiz etmek ve anlamak önemlidir. Bu yazıda Heinrich Rohrer ile ilgili farklı bakış açılarını ve yönleri inceleyerek onun önemine ve günlük hayatımızda oynadığı role ışık tutacağız.

Heinrich Rohrer
Heinrich Rohrer
Doğum6 Haziran 1933(1933-06-06)
Buchs, St. Gallen, İsviçre
Ölüm16 Mayıs 2013 (79 yaşında)
Milliyetİsviçreli
MeslekFizikçi
ÖdüllerNobel Fizik Ödülü
Elliot Cresson Madalyası

Heinrich Rohrer (6 Haziran 1933 - 16 Mayıs 2013), Gerd Binnig ile taramalı tünelleme mikroskobunu tasarlayıp 1986 Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşan İsviçreli bilim insanı.

Rohrer Buchs, St. Gallen'da ikiz kız kardeşinden yarım saat sonra doğmuştur. 1949'da ailesi ile birlikte Zürih'e taşındıklarında rahat bir çocukluk geçirdi. 1951 yılında Wolfgang Pauli ile birlikte çalışarak İsviçre Federal Enstitüsü'ne kabul edildi. Doktora tezi, Jörgen Lykke Olsen tarafından başlatılan bir projede manyetik alan kaynaklı süperiletken geçişlerinde Süperiletkenlerin uzunluk değişimlerini inceledi. Çalışmaları sırasında, araştırmalarını gece yarısı şehir uyurken ve sessizken yapmak zorunda olduğunu çünkü araştırmalarının titreşimlere karşı çok hassas olduğunu fark etti.

Çalışmaları, bulunduğu orduda İsviçre dağ piyadeleri tarafından kesintiye uğratıldı. 1961 yılında, Rose-Marie Egger ile evlendi.