Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Bu yazıda Halıcı Ahmet Urkay Müzesi'in büyüleyici dünyasına gireceğiz. Kökenlerinden günümüz toplumu üzerindeki etkisine kadar bu konuyla ilgili tüm yönleri inceleyeceğiz. Sonraki birkaç satırda bunun farklı alanlardaki etkisini, zaman içindeki gelişimini ve gelecekteki olası sonuçlarını analiz edeceğiz. Okuyucuya Halıcı Ahmet Urkay Müzesi hakkında daha eksiksiz ve dengeli bir anlayış kazandırmak amacıyla hem olumlu hem de olumsuz yönlerini ele alacağız. Bu yolculukta bize katılın ve bu büyüleyici konu hakkında bilinmesi gereken her şeyi keşfedin.

Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Müzesi
Açılış18 Eylül 2005
Koleksiyon(lar)Arkeolojik ve etnografik eserler
KurucuAhmet Urkay
Resmî siteHaliciahmeturkaymuzesi.net

Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Müzesi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde arkeoloji ve etnoğrafya eserlerinin sergilendiği bir özel müzedir.

Sahibi ve kurucusu iş insanı Ahmet Urkay'ın adı ile anılır. İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Çamlı Köyü Taşhan Mevkii'ndedir.[1] 2005 yılında faaliyete geçmiştir.[2]

1800metrekare kapalı alana kurulu[3] müzede iş insanı Ahmet Urkay'ın seyahat ettiği yerlerden topladığı 3500 parçalık koleksiyon sergilenir. Arkeoloji ve etnografya olmak üzere iki bölümden oluşan koleksiyonda Osmanlı döneminden kalma ibrikler, halı ve kilimler, beşikler, çini sobalar, takılar, antik sütun başları gibi eserler yer alır. Müzede "Koleksiyoner" belgeli Ahmet Urkay'a ait eserler ile zenginleşmektedir.

Kaynakça

  1. ^ Sarıipek, Mustafa. "Müze yaptırdı bin pişman oldu". www.hurriyet.com.tr/. Hürriyet gazetesi, 6 aralık 2011. 1 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2016. 
  2. ^ "Muğla, MarmarisHalıcı Ahmet Urkay Müzesi". www.kulturvarliklari.gov.tr. Kültür Bakanlığı kulturvarliklari.gov.tr sitesi. 4 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2016. 
  3. ^ Anter, Yaşar. "Halı Kralı Müze Kurdu". www.hurriyet.com.tr. Hürriyet gazetesi 5 Eylül 2005. 5 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2016.