Giovanni da Verrazzano

Bu makale, çağdaş toplumda oldukça alakalı hale gelen Giovanni da Verrazzano konusunu ele alacaktır. Giovanni da Verrazzano, çeşitli alanlarda ilgi ve tartışma konusu haline geldi, çelişkili görüşler ve farklı bakış açıları yarattı. Giovanni da Verrazzano ile ilgili hususları, günlük yaşam üzerindeki etkisini, zaman içindeki gelişimini ve mevcut bağlamdaki ilgisini kapsamlı bir şekilde analiz etmek önemlidir. Bu makale aracılığıyla, bu konu üzerinde derinlemesine düşünmeyi teşvik etmek amacıyla Giovanni da Verrazzano'e ilişkin geniş ve eleştirel bir vizyon sağlamaya çalışacağız.

Giovanni da Verrazzano
Doğum1485
Val di Greve, Floransa Cumhuriyeti
Ölüm1528 (42-43 yaşlarında)
Guadeloupe
Diğer ad(lar)ıJanus Verrazanus, Jehan de Verrazane
MeslekKâşif
Ebeveyn(ler)Piero Andrea di Bernardo da Verrazzano (Baba), Fiammetta Cappelli (Anne)
İmza

Giovanni da Verrazzano (İngilzce'de bazen "Verrazano" olarak hatalı telaffuz edilir) (d. 1485, Floransa, İtalya[1] – ö. 1528), İtalyan (Floransa Cumhuriyeti) kâşif. Fransa kralı I. Fransuva'nın hizmetinde Kuzey Amerika'yı keşfetti.

Verrazzano; (1524'te) New York Körfezi ve Narragansett Körfezi de dahil olmak üzere, Kuzey Amerika'nın Florida ve New Brunswick arasında kalan Atlantik kıyılarını keşfeden ilk Avrupalı olarak tanınır.

Kariyeri

1524'te Kuzey Amerika'nın Güney Karolina ile Newfoundland ve Labrador arasındaki Atlantik kıyılarını keşfeden ilk Avrupalı oldu. Son yolculuğuna 1528'de baharında yola çıktığı iki veya üç gemiden oluşan filo, Florida'dan Bahamalar'a, son olarak Küçük Antiller'e yelken açtı. Guadeloupe yakınlarında demir attılar, ancak gemileri karaya oturdu. Orada yakalanarak yamyam yerlilerin saldırısına uğradı.[2]

Kaynakça

  1. ^ Morison, Samuel Eliot (1971). The European Discovery of America: The Northern Voyages. New York: Oxford University Press. s. 283. ISBN 0-19-215941-0. 
  2. ^ Wroth, Lawrence C. (1970). The Voyages of Giovanni da Verrazzano, 1524–1528. New Haven: Yale University Press. s. 237. ISBN 0-300-01207-1. 

Dış bağlantılar