Günümüzde Geçici hükûmet toplumumuzda büyük önem taşıyan bir konu haline geldi. Teknolojinin ilerlemesi ve küreselleşmeyle birlikte Geçici hükûmet hayatımızda giderek daha önemli hale geldi. Kişisel, profesyonel veya sosyal düzeyde Geçici hükûmet, kararlarımızda ve etrafımızdaki dünyayla etkileşim şeklimizde belirleyici bir faktör haline geldi. Bu makalede Geçici hükûmet'in hayatımızın farklı yönleri üzerindeki etkisinin yanı sıra geleceğe yönelik etkilerini de inceleyeceğiz.
Geçici hükûmet, geçiş hükûmeti veya seçim hükûmeti, terimi genellikle bir olağanüstü rejim sonrası meşru siyasal rejime geçmek için kurulmuş hükûmetler için kullanılmaktadır. Günümüzde rejim sıkıntısı yaşayan kaos ortamındaki bir ülkeyi kaostan çıkarmak için yapılacak bir seçime götürme işlevindedir. Yakın dönemde Bangladeş'te Begüm Halide Ziya hükûmetinin görev süresi dolarak ayrılması ve ardından çıkan istikrarsızlık sonucu Cumhurbaşkanının başkanlığında böyle bir hükûmet modeli 2,5 yıl yönetimde bulunmuştur (2006-2009).
Türkiye'de ilk seçim hükûmeti 2015 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kuruldu.
![]() | Siyaset ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |