Garip (film)

Günümüz dünyasında Garip (film) farklı alanlarda ilgi duyulan bir konu haline geldi. Bilimden kültüre, Garip (film) toplumu önemli ölçüde etkileyerek tartışmalara, araştırmalara ve derin düşüncelere yol açtı. Küresel erişimiyle Garip (film), uzmanların ve kamuoyunun dikkatini çekerek akademik, sosyal, politik ve ekonomik alanlarda önemli bir tartışma ve analiz noktası haline geldi. Bu makalede, Garip (film)'e ilişkin çeşitli bakış açılarını inceleyerek, onun farklı bağlamlardaki anlamını, sonuçlarını ve sonuçlarını ele alacağız.

Garip
"Garip" filminin afişi
YönetmenMemduh Ün
YapımcıOsman F. Seden, Memduh Ün
SenaristMemduh Ün
Fatma Girik
Bülent Oran[1]
Hikâye (eser)Esen Günay
OyuncularKemal Sunal
Ece Alton
Nilgün Saraylı
Fatoş Sezer
Reha Yurdakul
Sevil Üstekin
Aslan Altın
Tuncer Sevi
Necdet Yakın
Osman F. Seden
Adem Taşay
Hikmet Gül
MüzikCahit Berkay
Görüntü yönetmeniOrhan Oğuz
StüdyoUğur Film
CinsiSinema filmi
TürüDram, Komedi
RenkRenkli, 35 mm
Yapım yılı1986
Çıkış tarih(ler)i28 Ekim 1986
Süre96 dakika
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Garip, Memduh Ün'ün yönetmenliğini yaptığı 1986 yapımı Türk filmi. Film 1921 yapımı Amerikan filmi the Kid'in Türkiye uyarlamasıdır.[2]

== Konu == Kemal geçinmek için ne iş olsa yapan futbol meraklısı, Beşiktaşlı, kara kartallı şapkasını başından eksik etmeyen bir adamdır. Ekmeğini taştan çıkartan delikanlı Kemal, Galatasaraylı bir arkadaşına ait olmasına rağmen siyah-beyaz renklerde boyadığı kiralık sandalın içinde, kundakta bir bebek bulur. Defalarca denemesine karşın bebeği kimseye bırakamayınca, yanına alır. Kemal, Eve getirdiği bebeğin altını değiştirirken, Erkek sandığı bebeğin kız olduğunu görür ve ona Fatoş ismini verir ayrıca, bebek Fatoş her ağladığında, "Tamam sen Galatasaraylısın, onlar da çok ağlar" demektedir. Aradan 6 yıl geçer Fatoş cin gibi kız olur ancak babasının telkinleri doğrultusunda Galatasaraylıdır. Baba-kız sürekli birlikte maçlara giderler. İkisi beraber para kazanmak için her işi yaparlar. Bir gün ev sahibi onları evden atınca Fatoş Kemal'e "Sen mızıka çal çok para kazanacağız baba" deyip dans etmeye başlar o sırada oradan geçen bir film yapımcısı Fatoş'u çok beğenince bir anda film sektörüne girerler ve çok zengin olurlar. Haliyle durum böyle olunca onu 6 yıl önce (1980) beraber olduğu Nesrin'e zorla bıraktıran gerçek babası onu almaya gelir Fatoş gitmek istemez ancak dava sonunda hakim kararı dolayısıyla Fatoş gerçek babasına verilir. Kemal bu duruma çok üzülür ama elinden bir şey gelmez ta ki Fatoş kendini inşaattan atmaya kalkıncaya kadar gerçek babası kızının hayatı için onu tekrar Kemal'e verir ve filmin sonunda Fatoşun gerçek annesi Nesrin ile Kemal evlenirler.

Oyuncular

Kaynakça

  1. ^ "Garip". sinematurk. 1 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2013. 
  2. ^ "Sinematürk' te Garip filmi". 7 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2022. 

Dış bağlantılar