Günümüz dünyasında Güney Asya Oyunları büyük önem kazanmış, her yaştan ve kültürden insanın ilgisini çekmiş bir konudur. Güney Asya Oyunları, ister toplum üzerindeki etkisi, ister günlük yaşam üzerindeki etkisi nedeniyle, etrafındaki dünyayı daha iyi anlamak isteyenlerin ilgi odağı haline geldi. Bu makaleyi incelerken Güney Asya Oyunları'in çeşitli yönlerini inceleyeceğiz ve farklı alanlardaki önemini tartışacağız. Güney Asya Oyunları, tarihsel öneminden bugünkü etkisine kadar dikkatimizi ve düşüncemizi hak eden bir tartışma ve tartışma konusu olmaya devam ediyor.
“Güney Asya Oyunları”, Güney Asyalı sporcuların katılımmıyla her iki senede bir gerçekleşen çok sporlu etkinlik. Organize eden kurum 1983'te kurulmuş olan Güney Asya Spor Konseyi'dir. Günümüzde 8 üyeye sahiptir: Afganistan, Bangladeş, Bhutan, Hindistan, Maldivler, Nepal, Pakistan, Sri Lanka.
İlk Güney Asya Oyunları 1984 senesinde Katmandu, Nepal’de yapılmıştır ve bazı durumlar dışında her iki senede bir yapılmaktadır. 2004'te “Federasyon” sözcüğü oyunların verdiği etkiyi azalttığı ve toplumun ilgisini çekmediği gerekçesiyle Güney Asya Federasyonu Oyunları ismi Güney Asya Spor Konseyi'nin 32. Buluşmasında Güney Asya Oyunları'na çevrildi. .[1] Bu oyunlar Olimpiyat’ların Güney Asya versiyonu olarak tanıtılmaktadır. 12. Güney Asya Oyunları 16 Şubat 2016’da Guwahati ve Shillong’da yapıldı.
Güney Asya Oyunları Listesi
Host cities of the South Asian Games
Spor Dalları
Aşağıdaki spor dalları ilk senesinden son senesine kadar oynanmıştır.
Altın Madalya
Madalyalar
Diğer
Güney Asya Sahil Oyunları
Güney Asya Kış Oyunları
Ayrıca bakınız
Kaynakça
Dış bağlantılar