Günümüz dünyasında Fausto Cercignani büyük ilgi gören ve alakalı bir konu haline geldi. Fausto Cercignani'in popülaritesi son yıllarda giderek artıyor ve çeşitli alanlarda büyük bir etki yaratıyor. Fausto Cercignani hem kişisel hem de profesyonel düzeyde ilgi odağı haline geldi ve toplumda büyük bir tartışma yarattı. Bu makale, Fausto Cercignani olgusunu kapsamlı bir şekilde analiz etmeyi, çeşitli yönlerini ve günlük yaşamın farklı yönleri üzerindeki etkisini keşfetmeyi amaçlamaktadır. Bu analiz aracılığıyla, Fausto Cercignani'e ışık tutmaya ve onun mevcut toplumumuz üzerindeki önemini ve etkisini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilecek geniş ve objektif bir vizyon sunmaya çalışıyoruz.
Fausto Cercignani (İtalyanca telaffuz: ; d. 21 Mart 1941), İtalyan akademisyen, denemeci ve şair.
Fausto Cercignani çeşitli İtalyan üniversitelerinde Cermen Filolojisi ve İngiliz Dili Tarihi dersleri verdi.[1]
İngilizce çalışmaları alanında William Shakespeare hakkındaki araştırmalarıyla tanınır.[2]
Konuyla ilgili en önemli eseri: Shakespeare's Works and Elizabethan Pronunciation, Oxford, University Press (Clarendon Press), 1981.[3]
Edebiyat eleştirisi alanında çeşitli ünlü yazarlarla ilgileniyor: Jens Peter Jacobsen, Georg Trakl, Georg Büchner, Arthur Schnitzler, Johann Wolfgang von Goethe, Gotthold Ephraim Lessing, Hugo von Hofmannsthal, Rainer Maria Rilke, Alban Berg, E.T.A. Hoffmann, Robert Musil, Novalis, Joseph Roth, Karl Kraus, Franz Kafka, Thomas Mann, Gerhart Hauptmann, Friedrich Schiller, Christa Wolf ve diğerleri.
Dilbilim çalışmaları alanında, Cermen dilleri grubunu, tarihsel açıdan, özellikle de Proto-Cermence, Gotça, İngilizce ve Almanca dillerinde araştırmıştır.
Fausto Cercignani “Studia austriaca” (e-ISSN 2385-2925, p-ISSN 1593-2508) ve “Studia theodisca” (e-ISSN 2385-2917, p-ISSN 1593-2478) uluslararası edebiyat dergilerinin baş editörüdür.
Cercignani'nin şiirleri yedi kitapçıkta yayımlandı: Scritture. Poesie edite e inedite, Torino 2015.[4]
Fausto Cercignani şiirlerinin “kendi çevirisini” yapmayı da denedi.[5]
Österreichisches Ehrenkreuz für Wissenschaft und Kunst I. Klasse - Milano, 1996.[23][24]