Etnik din

Günümüz dünyasında Etnik din toplumda ilgi ve tartışma uyandıran güncel bir konu olmaya devam ediyor. Teknolojinin ilerlemesi ve küreselleşmeyle birlikte Etnik din insanların günlük yaşamlarında temel bir rol üstlendi. Ekonomi üzerindeki etkisinden kişilerarası ilişkiler üzerindeki etkisine kadar Etnik din, farklı alanlarda tekrar tekrar konuşulan bir konu haline geldi. Tarih boyunca Etnik din gelişip siyasi, sosyal ve kültürel değişimlere uyum sağlayarak konuyla ilgili çok çeşitli bakış açıları ve görüşler üretti. Bu makalede, Etnik din ile ilgili farklı yönleri keşfederek, onun günümüz toplumu üzerindeki önemini ve etkisini analiz edeceğiz.

Etnik din, belirli etnik grupların veya toplulukların yerel dinleridir. Etnik dinler genellikle Hristiyanlık ya da İslam gibi evrensel dinlerden ayrılır.[1] Etnik dinler bağımsız dinlerden ayrı tutulmazlar.

Etnik dinler, belirli bir etnik grupla ilişkilerinde ve genellikle etnik bir kimlikle dayanışmanın şekillendirilmesinde ayırt edilir.[2] Bazı etnik dinler örneğin Hinduizm, Yahudilik, Çin geleneksel dini ve Şintoizm sayısal olarak güçlü olabilmektedirler.

Kaynakça

  1. ^ Hinnells, John R. (2005). The Routledge companion to the study of religion. Routledge. ss. 439-440. ISBN 0-415-33311-3. 9 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2017. 
  2. ^ Ruane, Joseph B.; Todd, Jennifer (2011). Ethnicity and Religion: Intersections and Comparisons. Londra: Routledge. ISBN 978-1-138-88037-5.