Günümüz dünyasında Ermeni Kilisesi (Lefkoşa) pek çok insanın ilgisini çeken bir konu haline geldi. Ermeni Kilisesi (Lefkoşa), kökeninden toplum üzerindeki etkisine kadar derinlemesine düşünmeyi gerektiren sürekli bir tartışmaya yol açtı. Bu yazıda Ermeni Kilisesi (Lefkoşa) ile ilgili geçmişinden bugünkü önemine kadar farklı yönleri inceleyeceğiz. Ayrıntılı analiz yoluyla, okuyuculara bu konu hakkında daha geniş bir anlayış sağlamak amacıyla Ermeni Kilisesi (Lefkoşa) hakkında eksiksiz ve objektif bir görünüm sunmaya çalışıyoruz.
Ermeni Apostolik Kilisesi, Lefkoşa'da, Ermeni Apostolik Kilisesi'ne inanların kullandığı bir kilise. Şehrin kuzey kesiminde kalmıştır. Arabahmet mahallesinde, Şehit Salahi Şevket Sokağı veya eski adıyla Victoria Sokağı'ndadır.
Burada inşa edilen ilk dini binanın 8. yüzyılda inşa edildiği söylenmektedir. 13. yüzyılda inşa edilmiş olan yapı "Kutsal Bakire Meryem"e adanmıştır. Gotik tarzdaki bina, Kıbrıs'ın Osmanlılar tarafından fethinden sonra Ermeni kilisesine dönüştürülmüştür. Bunun sebebi Kıbrıs'ın fethi sırasında Osmanlılara yardımcı olan Ermenilere II. Selim'in 1571 yılında bu kilseyi hediye etmiş olmasıdır. Binanın dışında eskiden şövalyeler ve eşlerine ait olan pek çok mezar ve mezar taşı bulunmaktaydı. Bunların ikisi dışında hepsi, 1962'de Kıbrıs Cumhuriyeti Eski Eserler Dairesi tarafından yerlerinden kaldırıldı. 1963 yılında Ermenilerin terk ettiği kilise, bu tarihten sonra harap hale geldi. UNOPS ve USAID'in desteklediği bir projeyle 20 Ekim 2009 - 31 Temmuz 2010 tarihleri arasında restore edildi.