Ercan Arıklı

Bu yazımızda tarih boyunca birçok insanın dikkatini çeken Ercan Arıklı'in büyüleyici hayatını inceleyeceğiz. Ercan Arıklı, farklı bilgi alanlarında büyük ilgi uyandıran çalışmalara, tartışmalara ve ihtilaflara konu olmuştur. Yıllar geçtikçe, Ercan Arıklı düşünme şeklimizi, davranışlarımızı ve etrafımızdaki dünyayla ilişkilerimizi etkileyerek toplum üzerinde silinmez bir iz bıraktı. Bu makale aracılığıyla Ercan Arıklı'in çeşitli yönlerini inceleyerek onun günlük yaşamlarımız üzerindeki önemini ve etkisini ortaya çıkaracağız.

Ercan Arıklı
Doğum22 Nisan 1940(1940-04-22)[1]
Ankara
Ölüm3 Haziran 2003 (63 yaşında)
İstanbul
Defin yeriZincirlikuyu Mezarlığı, İstanbul
MeslekGazeteci, Yazar
MilliyetTürk
Vatandaşlık Türkiye
EğitimRobert Kolej ve Lozan Üniversitesi
AkrabalarKahraman Arıklı (babası)

Ercan Arıklı (d. 22 Nisan 1940, Ankara - 3 Haziran 2003, İstanbul), Türk gazeteci, yazardır.[2]

Hayatı

Rusya'dan göç edip Ardahan'a yerleşmiş ve 6. dönem Kars milletvekilliği yapmış Kahraman Arıklı'nın oğludur. Robert Kolej'inde okurken İsmail Cem ile tanıştı. Koleji bitirdikten sora Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okudu. Gazetecilik mesleğine, 1966 yılında ABC gazetesini çıkararak başladı. Daha sonra Ekonomi Politika gazetesini yayınladı. Asıl ününü Gelişim Yayınları'nı kurup, dergi ve ansiklopedi yayıncılığına getirdiği ayrı üslup ile sağladı. Ancak bu başarıyı gazete yayıncılığında sağlayamadı. Söz gazetesini yayınlamış, fakat kapatmak zorunda kalmıştır. FİPP ve İPİ üyesi, Sarı Basın Kartı sahibiydi.

Razi Trak'ın kızı İnci ile evlendi 2 oğlu oldu. Yaşanan bir kazada 2 oğlu da vefat etti. Arıklı hayatının son dönemlerinde Şahnaz Çakıralp ile evlenme hazırlığındaydı.[3]

Ölümü

3 Haziran 2003 tarihinde İstanbul, Mecidiyeköy'de kurucularından olduğu Vatan gazetesi yönetim merkezi önünde karşıdan karşıya geçerken bir halk otobüsünün çarpması nedeniyle yaşamını kaybetti. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

Kaynakça

  1. ^ "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezar Yeri Sorgulama". 16 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Ercan Arıklı". www.biyografya.com (İngilizce). 20 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2023. 
  3. ^ ARMAN, Ayşe (30 Ağustos 2008). "En sinir olduğum şey daha merhaba demeden". www.hurriyet.com.tr. Erişim tarihi: 30 Mart 2025.