Ekaterini Thanu

Bu makalede, Ekaterini Thanu'in büyüleyici dünyasını inceleyerek kökenlerini, günümüz toplumu üzerindeki etkisini ve çeşitli alanlarla ilgisini araştıracağız. Ekaterini Thanu, başlangıcından günümüze kadar hem kültürel hem de teknolojik açıdan insanlık tarihinde önemli bir rol oynamıştır. Bu doğrultuda, evrimini, sonuçlarını ve dünyayı anlama biçimimizi nasıl şekillendirdiğini derinlemesine analiz edeceğiz. Ayrıca, dünya çapında milyonlarca insanın dikkatini çekmeye devam eden bu ilgi çekici olgunun geniş ve karmaşık bir vizyonunu sunarak, bunun gelecekteki olası sonuçlarını da araştıracağız.

Ekaterini Thanu
Kişisel bilgileri
Doğumu1 Şubat 1975
Atina
Boy1,65 m (5 ft 5 in)
Spor
ÜlkeYunanistan
SporAtletizm
Yarışma(lar)Kısa mesafe koşuları

Ekaterini Thanu (YunancaΑικατερίνη Θάνου, d. 1 Şubat 1975), Yunan eski kısa mesafe koşucusu.

Thanu 2000 Sidney Olimpiyatları'nda Yunanistan'ı temsil etti. 100 metrede Marion Jones'un arkasında gümüş madalya kazandı. Daha sonraki dönemde Jones steroid kullandığı anlaşılarak diskalifiye edildi ancak yarışta üçüncü olan Tanya Lawrence'ı gümüş madalyaya yükselten IOC, altın madalyayı Thanu'ya vermedi. Komite gerekçe olarak Yunan sporcunun geçmişindeki "kendini ve Olimpik hareketi rezil eden" durumları gösterdi.[1] Thanu, ülkesinde yapılan 2004 Yaz Olimpiyatları'nın açılış töreninden sadece bir gün önce, antreanman arkadaşı Konstantinos Kenteris'le birlikte zorunlu doping testine girmemişti. Gerekçe olarak motosiklet kazası geçirmelerini gösteren iki isim, IOC Disiplin Komitesi'nin toplantısı öncesi Oyunlar'dan çekildi. Soruşturma sonucu kazanın kurgu olduğunu belirten Yunan makamları, iki sporcu hakkında görevlilere yanlış bilgi vermekten dava açtı.[2]

Kaynakça

  1. ^ "IOC withholds Marion Jones' Sydney 100m gold from Katerina Thanou". The Telegraph. 9 Aralık 2009. 22 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2016. 
  2. ^ "Peculiar Doping Case Takes Another Twist". New York Times. 6 Eylül 2011. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2016.