Günümüz dünyasında Dó kağıdı günlük hayatımızın çeşitli yönlerini etkileyen temel bir unsur haline geldi. Kişisel, profesyonel veya sosyal düzeyde Dó kağıdı'in önemi göz ardı edilemez. Dó kağıdı, sağlık ve refah üzerindeki etkilerinden ekonomi ve çevre üzerindeki etkisine kadar, yaşama ve çevremizdeki dünyayla etkileşim kurma şeklimizde çok önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, bilinçli kararlar vermek ve sürdürülebilir ve müreffeh bir gelecek inşa etmek için Dó kağıdı ile ilgili tüm hususları tam olarak anlamak hayati önem taşımaktadır. Bu makalede Dó kağıdı'in farklı yönlerini ve günümüz toplumundaki önemini ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.
Dó kağıdı (Vietnamca: giấy dó, chữ Nôm "dut kağıdı"), dó ağacının iç kabuğundan yapılan ve geleneksel olarak Vietnam'daki birçok köyde üretilen bir kağıt türüdür. Halk sanatında, özellikle Dong Ho Resminde dayanıklılığı nedeniyle önemli bir rol oynar.
Üretim süreci birkaç aşamadan meydana gelir. İlk olarak, kabuk üç ay boyunca kireçli suda ıslak olarak bekletilir. İkinci olarak, siyah dış kabuk, Verbenaceae familyasına ait bir bitkiden yapılan yapışkan bir madde ile karıştırılmadan önce havan ve havan tokmağı ile soyulur ve öğütülür. Bu karışım bir bulamaç oluşturmak üzere seyreltilir. Bambu kalıbı (Vietnamca : liềm xeo) bulamaç fıçısına daldırılır ve çıkarılır. Kağıt lifleri kalıba ince bir tabaka halinde yapışır ve daha sonra preslenir, kurutulur, yuvarlanır ve tekrar kurutulur. Nihai ürünün yumuşak, hafif ve dayanıklı olması gerekir.
Dayanıklılığı nedeniyle bu kağıt türü, geleneksel Vietnam'da kitap, resim ve belge yapımı da dahil olmak üzere birçok kullanım alanı bulmuştur.