Barsiller

Bugün Barsiller toplumda büyük ilgi ve tartışma uyandıran bir konu. Teknolojinin ilerlemesi ve küreselleşmeyle birlikte Barsiller insanların günlük yaşamlarının önemli bir parçası haline geldi. İş yerinde, kişisel veya akademik alanda Barsiller, modern yaşamın her yönünü önemli ölçüde etkilemeyi başardı. Bu nedenle Barsiller'in günlük hayatımıza olan etkisinin yanı sıra kısa, orta ve uzun vadedeki yansımalarını detaylı ve objektif bir şekilde analiz etmek önemlidir. Bu makalede, okuyucuya bugün çok alakalı olan bu konu hakkında geniş ve eksiksiz bir vizyon sağlamak amacıyla Barsiller ile ilgili farklı bakış açıları ve görüşler incelenecektir.

Barsiller (Karaçay-BalkarcaBars El - Bars milleti, barsilli, barsille), 5. yüzyılla 8. yüzyıl arasında yaşamış yarı-göçebe Avrasya kabilesi olan Ön Bulgar[1][2] boyu.

6. yüzyıldan itibaren Doğu Gürcistan'da, Hazar Denizi'ne dökülen Sulak ve Terek nehirleri arasında yaşadılar. Yaşadıkları yere verilen "Barsilya" adını taşıyan bölge, Dağıstan'ın kuzeyindedir. Sonraları Orta Volga bölgesine yerleşen Barsillerin, 9. yüzyıldan sonra izlerine rastlanmamıştır.

Kaynakça

  1. ^ Известны две генеалогии с упоминанием эпонима «Барсил». Это т. н. «Письмо Иосифа» — хазарский источник, сер. X века, где Барсил называется пятым сыном Тогармы (в данном контексте - родоначальника тюркских народов)(Коковцов П. К. Еврейско-хазарская переписка X века. — Л. 1930 22 Nisan 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.) и сообщение египетского автора аль-Кальби (XVII в.), в котором Барсил назван братом Хазара (Артамонов М. И. История хазар. — М.: Лань, 2001. sf. 187)
  2. ^ Adnan Benk, (Ed.) (1993). "Barsiller". Büyük Larousse Sözlük ve Ansiklopedisi. Cilt III. İstanbul: Milliyet Yayınları. ss. sf. 1336. 
  • Zakhoder B.N. "Caspian corpus on Eastern Europe, Gorgan, and Volga region in 9th-10th centuries", Moskova, 1967, Kısım 2, sf. 102 (Rusça)