Bugün günümüz toplumunda büyük ilgi uyandıran bir konu olan Augustinyen Tarikatı hakkında konuşacağız. Augustinyen Tarikatı siyasetten eğlenceye, kültür ve bilim de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda tekrar tekrar konuşulan bir konu haline geldi. Augustinyen Tarikatı'in alaka düzeyi tek bir yer veya an ile sınırlı değildir, sınırları ve zamanları aşar. Etkisi ve anlamı hem uzmanlar hem de sıradan vatandaşlar tarafından tartışma ve düşünce konusu olmuştur. Bu makalede, toplumumuz üzerindeki önemini ve etkisini daha iyi anlamak amacıyla Augustinyen Tarikatı ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz.
Aziz Augustine Tarikatı (Latince: Ordo Fratrum Sancti Augustini), kısaca OSA, Katolik Kilisesi'ne bağlı bir dilenci dini tarikatıdır . 1244 yılında, beşinci yüzyılda Hippo'lu Aziz Augustinus tarafından yazılan Aziz Augustinus Kuralı'nı izleyen Toskana bölgesindeki birkaç münzevi grubun bir araya gelmesiyle kurulmuştur.
Bunlar aynı zamanda Augustinusçular, Austin rahipleri veya Rahip Hermitleri olarak da bilinirler ve tarihsel olarak Aziz Augustinus Hermitleri Tarikatı (Latince: Ordo eremitarum sancti Augustini; kısaltılmış OESA) olarak bilinirlerdi.
Tarikat, özellikle Meryem Ana'ya olan saygıyı, İyi Öğüt Veren Meryem Ana (Mater boni consilii) unvanı altında uluslararası alanda yaygınlaştırmıştır.[1]