Anten A.Ş.

Bu yazımızda Anten A.Ş.'in büyüleyici dünyasını keşfedeceğiz. Anten A.Ş., kökeninden günümüz toplumu üzerindeki etkisine kadar insanların hayatında çok önemli bir rol oynamıştır. Tarih boyunca Anten A.Ş. tartışmalara, çalışmalara ve hayranlıklara konu olmuş; akademisyenlerin, meraklıların ve benzer şekilde meraklıların ilgi odağı haline gelmiştir. Anten A.Ş.'i bu kadar alakalı ve heyecan verici bir konu haline getiren farklı yönleri öğreneceğiz, farklı alanlardaki etkisini ve zaman içindeki gelişimini analiz edeceğiz. Kendinizi Anten A.Ş. dünyasına kaptırmaya ve bu heyecan verici temanın sunduğu her şeyi keşfetmeye hazır olun.

Anten Teknik Hizmetler ve Verici Tesis İşletme Anonim Şirketi
Genel merkeziTürkiye Türkiye

Anten A.Ş. (Anten Teknik Hizmetler ve Verici Tesis İşletme Anonim Şirketi),[1] TRT ve özel kanalların ortaklığı ile kurulan şirket, karasal yayınların tek bir kuleden yapılmasını sağlayacak olan kurumdur. Televizyon yayınları DVB-T2 ile yapılacaktır. Mevcut yirmi dört ulusal karasal yayının kırk dört ile elli beş arasında olması planlanmaktadır.[2] 2013 Mart ayında RTÜK tarafından frekans ihalesi yapılacaktır.

Temmuz 2012'de şirketin genel müdürlüğüne Kubilay Keskin, genel müdür yardımcılığı görevlerine ise İbrahim İlker Cücioğlu ve Alaattin Korkmaz atanmıştır.

Kasım 2012'de Proje Direktörlüğü görevine Habertürk'ten Remzi Dağhan, Kanaltürk'ten Fahri Yalçın, NTV'den Ali Akın, ATV'den Burhan Kandemir, Show TV'den Selim Sezer atanmıştır.[3]

2015 yılında tamamen dijital yayınlara geçilmesi bitmiş olacağı için, yayınların illerde bir ya da birkaç kuleden yapılmasının sağlanacağı bildirilmektedir. Bu şekilde, geçmişte İstanbul Çamlıca Tepesi'nde ya da Kınalıada'da görülen benzer anten kuleleri kirliliğine son verilmesi planlanmaktadır. Aynı durumu radyo yayıncıları içinde geçerli olacaktır. Şu andaki kanun öncelikle TV'lerin bu platforma girmesini öngörmektedir. Daha sonrasında (2016 yılından sonra) radyo yayınları içinde ihale yapılarak direk/kule kirliliği ortadan kaldırılması planlanmaktadır.

Yeni üretilen televizyon cihazları (DVB-T2 uyumlu), antene gerek duymadan sayısal yayınları alabilmektedirler. Yayınların birçoğunun HD olarak yayınlanması planlanmaktadır.

Konu hakkında daha ayrıntılı teknik bilgi için: DVB-T2

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 9 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 11 Ağustos 2012. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2013. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2012.