Abenomik

Günümüz dünyasında Abenomik hayatımızın merkezinde yer alıyor. İster toplum üzerindeki etkisi, ister tarihsel önemi, ister popüler kültür üzerindeki etkisi nedeniyle Abenomik kimseyi kayıtsız bırakmayacak bir konudur. Uzun yıllardır Abenomik tartışma ve tartışma konusu olmuştur ve önemi zamanla daha da artmıştır. Bu makalede Abenomik'in farklı yönlerini inceleyerek zaman içindeki gelişimini, günümüz toplumu üzerindeki etkisini ve modern dünyayla ilgisini analiz edeceğiz.

Başbakan Abe, Haziran 2013'te Londra'da yaptığı bir konuşmada kend ekonomi politikalarını tartışıyor.

Abenomik (アベノミクス, 安倍ノミクス, Abenomikusu) Abe'nin Japonya Başbakanı olarak ikinci dönemine seçildiği Aralık 2012 genel seçimlerinden bu yana Shinzō Abe tarafından savunulan ekonomi politikalarını ifade eder.

Abenomik, Japonya Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye, hükûmet harcamaları yoluyla mali teşviklere ve yapısal reformlara dayanmaktadır.[1]

Abe'nin görev süresi boyunca, Japonya'nın nominal GSYİH büyüme oranı arttı ve devlet borcunun milli gelire oranı on yıllardır ilk kez istikrar kazandı.[2] Ancak yapısal reformlar gözlemcilerin umduğu kadar etkili olmamıştır.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Definition of Abenomics". Financial Times Lexicon. 18 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2014. 
  2. ^ "Abenomics provides a lesson for the rich world". www.ft.com (İngilizce). 21 Kasım 2019. 22 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılar