Bu yazıda 1997-98 NBA sezonu'in büyüleyici dünyasına gireceğiz. Kökenlerini, zaman içindeki gelişimini ve günlük yaşamın farklı yönleri üzerindeki etkisini araştıracağız. 1997-98 NBA sezonu uzun yıllardır çalışma ve tartışma konusu olmuştur ve günümüz dünyasında önemi hala açıktır. Bu makale aracılığıyla 1997-98 NBA sezonu'e ışık tutmayı, günümüz toplumundaki önemini ve etkisini analiz etmeyi amaçlıyoruz. 1997-98 NBA sezonu ve onun çağdaş dünyadaki rolü hakkında daha fazlasını keşfetmek için bu yolculukta bize katılın.
1997-98 NBA sezonu profesyonel basketbol ligi NBA'in 52. sezonudur. Sezon sonunda Chicago Bulls takımı, Utah Jazz'ı 1998 NBA Finalleri'nde 4-2 ile geçerek üst üste üçüncü ve son 8 sezondaki altıncı NBA şampiyonluğunu kazanmıştır. Bu sezon ayrıca pek çok sporseverin aklında Michael Jordan'in ayrılması ve Bulls'un altın döneminin sona ermesi olarak kalmıştır.
Önemli olaylar
- 1998 NBA All-Star Maçı; Madison Square Garden'da oynandı.
- "Washington Bullets" adını değiştirerek "Washington Wizards" oldu. Sezona US Airways Arena'da başlayan takım, Aralık ayında MCI Center'a (şimdiki adıyla Verizon Center) geçti.
- The Omni'nin hasar görmesi ve yeni salon Philips Arena'nın inşaatının sürmesi nedeniyle, Atlanta Hawks iç saha maçlarını Georgia Tech'in Alexander Coliseum'u ve Georgia Dome arasında bölüştürdü.
- Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar'a ait NBA Playofflarında en çok sayı atan oyuncu unvanını aldı.
- Utah Jazz ve Chicago Bulls ligin normal sezonunu aynı oranla, 62-20 ile, kapattı. Bu iki takım aynı zamanda NBA Finallerinde de karşılaştı.
- NBA Finali 3 Maçı iki yeni rekora sahne oldu: En farklı galibiyet (42 sayı) ve Utah Jazz, Bulls'a attığı 54 sayı ile bir NBA Final maçında en az sayı atan takım.
- Takımın koçu Phil Jackson'ın Bulls'a dönmemesi üzerine Michael Jordan'ın ikinci kez basketbolu bıraktığını açıkladı. Bu Jordan'ın Chicago Bulls ile son sezonu oldu.
Sezon sıralaması
Doğu Konferansı
Batı Konferansı
Ş - NBA Şampiyonu
1997-98 NBA istatistik liderleri
NBA ödülleri
Not: Tüm bilgiler NBA.com 28 Ocak 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sitesinde tarih sayfalarından derlenmiştir.