İbnü'd-Dahhâk

Bugünkü yazımızda İbnü'd-Dahhâk'in büyüleyici dünyasına dalacağız. İbnü'd-Dahhâk, kökeninden modern toplum üzerindeki etkisine kadar sürekli ilgi ve tartışma konusu olmuştur. Yıllar geçtikçe İbnü'd-Dahhâk gelişti ve sosyal, teknolojik ve kültürel değişimlere uyum sağladı. Bu makalede İbnü'd-Dahhâk'in farklı yönlerini inceleyeceğiz ve günlük yaşamın çeşitli yönleri üzerindeki etkisini analiz edeceğiz. İbnü'd-Dahhâk, kişisel, profesyonel veya küresel düzeyde dünyamıza birçok şekilde damgasını vurdu ve onun önemini ve kapsamını anlamak çok önemli. İbnü'd-Dahhâk hakkında bu keşif ve düşünme yolculuğunda bize katılın.

İbnü'd-Dahhâk (ö. 927), İslam'ı terk edip Hristiyanlığa geçen ve Bizans İmparatoru I. Romanos'un (hükümdarlığı 920–944) hizmetine giren bir Kürt şefiydi. Romanos ona zengin armağanlar vermiş ve onu Tarsus'un yakınlarında bulunan üssüne, El-Câferî kalesine geri göndermiştir. Ancak 927 sonbaharının sonlarında, Abbasi Tarsus valisi Thamal el-Dulafi tarafından saldırıya uğradı, yenildi ve öldürüldü.[1]

Kaynakça

  1. ^ PmbZ, Ibn ad-Daḥḥāk (#22685).

Bibliyografya

  • Lilie, Ralph-Johannes; Ludwig, Claudia; Zielke, Beate; Pratsch, Thomas, eds. (2013). Prosopographie der mittelbyzantinischen Zeit Online. Berlin-Brandenburgische Akademie der Wissenschaften. Nach Vorarbeiten F. Winkelmanns erstellt (Almanca). De Gruyter.